Zichtbaar starten 

Heb jij het gevoel dat jouw frisse start op zich laat wachten? Bedenk dan eens wat je uitstraalt met jouw kleding. Kleding en uiterlijke presentatie zijn een belangrijk onderdeel van communicatie. De eerste indruk is binnen enkele seconde gevormd. Wat je draagt bepaalt dus mede welk beeld de ander van jou vormt en hoe de ander jou benadert. En dat kun jij in je voordeel inzetten.

  • Wil jij laten zien wat je in huis hebt?
  • Wil je bewust leren communiceren met kleding?
  • Wil je jezelf onderscheiden van de massa?
  • Wil je je unieke kracht presenteren met authenticiteit?

Tijdens deze tweedaagse training halen we alles uit de kast om jouw start op de arbeidsmarkt of als ondernemer succesvol te maken. We gaan in op jouw kwaliteiten en wat jij van jezelf wil laten zien. Je leert hoe je je met respect voor jezelf en je omgeving kunt kleden, om zo voor elke gelegenheid het beste uit jezelf en je garderobe te halen. Daarbij staat niet je kleding of uiterlijk voorop, maar jouw persoonlijkheid en talenten. Dat essentiële deel van jezelf leer je vertalen naar kleur en kleding. En zo leer jij de taal van kleding spreken. Daarmee versterk jij je zelfvertrouwen en communicatie en neem je controle over jouw loopbaan.

In deze training krijg je tools om een authentieke uitstraling te ontwikkelen, je kwaliteiten door kleding uit te drukken en in één oogopslag duidelijk te maken waarom anderen voor jou moeten kiezen.

 

Meer weten over deze training? Neem dan contact met me op voor het informatiepakket of een kennismakingsgesprek.

 

Voor bedrijven en ondernemersverenigingen

Voor bedrijven, beroepsvereniging en ondernemersclubs verzorg ik lezingen en trainingen op maat. Omdat elk team, elke groep anders is, wordt er gekeken naar de specifieke behoefte en werkvormen die daar het beste bij passen. Dat kan variëren van een lezing over de taal van kleding tot een (meerdaagse) trainingen waarbij we bijvoorbeeld ingaan op uitstraling, persoonlijke en professionele kernwaarden of teamverbanden. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.

Wat deelnemers ervaren hebben:

“Door deze [lezing] zijn we in staat gesteld om bewuster te kiezen op welke wijze we ons (willen) presenteren en wat anderen ons door middel van hun kleding over zichzelf vertellen. […] Dorine heeft ons op een professionele en persoonlijke manier meer bewust gemaakt van de taal van de kleding en bovendien heeft ze ons inzicht gegeven de wijze waarop je deze taal kan spreken en lezen.”  – Businessclub Nijmegen